søndag 21. februar 2016

Løpemusikk

Det er på tide å dele noen guilty pleasures.

Generelt har jeg to regler for hva som får bli med i lista:
1. Det skal muntre meg litt opp.
2. Det skal ikke slite meg ut.

Noen sanger er så mye at jeg blir sliten av de, og noen sanger er så lite at jeg heller vil gå enn å gasse litt opp. Jeg har flest av de sangene som får meg til å holde beina i gang i mer enn en time, men jeg har heldigvis noen av disse som får meg til å gi bittelitt ekstra når de kommer på. Jeg har egentlig bare en treningsspilleliste jeg bruker, men den er til gjengjeld over seks timer lang, og spilles alltid på repeat. Så noen sanger er ofte med, og andre kan jeg glemme at jeg i det hele tatt har hørt før. Sånn liker jeg det. Her er sju av sangene, i litt forskjellig kategori, og i litt tilfeldig rekkefølge.

The National - Bloodbuzz Ohio
En gang sa jeg til en venninne at å løpe intervaller på mølle til denne var som å få et bittelite vindpust i ansiktet. Det er et eller annet med det at selve sangen er ganske monoton og gående, mens rytmen er rask og hele tiden bygger seg litt opp. Dessuten blir jeg visst aldri lei av å høre denne, den har holdt seg på lista i over tre år.

Rozalla - Everybody's Free
Her snakker vi ekte guilty pleasure. Dette er 90-talls, med piano-beat og mye rare greier, det kommer en solo som er skikkelig funky inni der. Jeg blir rett og slett litt lattermild av å ha den på lista. Det er så langt fra hva jeg vanligvis ville hørt på. Det perfekte tidspunktet å få på denne sangen er etter en lang bakke, og det endelig slakker ut.

Yellow Ostrich - Marathon Runner
Når jeg trenger å minne meg på hvorfor jeg gidder.

The Gaslight Anthem - 1,000 years
Denne la jeg til i spillelista seks dager etter det ble slutt med han jeg var glad i. Det er noe som gjør at jeg får litt ekstra futt i beina av denne sangen. Sikkert fordi den treffer meg litt i hjertet, samtidig som at jeg blir litt ekstra sterk. Også er det noe med den der: "And hey, it's allright she says".

Madcon & Timbuktu - Kjører på
Denne + intervaller. Dritflaut.

Foals - My number
Kunne egentlig hatt denne på repeat i to timer og holdt meg til denne. Funker stort sett i alle sammenhenger.

CRO - Ab jetzt
Det var en tysk utvekslingsstudent som introduserte meg til denne tyske hiphop-fyren med pandahode. Jeg liker å løpe til sånt jeg ikke blir overeksponert av når jeg ikke har på joggeskoene, og da funker det her veldig bra.

Jeg setter stor pris på musikktips i alle sjangre. Gjerne veldig guilty.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar