torsdag 17. mars 2016

Drømmen - helt konkret

Jeg utfordrer meg selv nå.

I går snakket jeg med mamma, om det å kanskje bytte jobb - igjen. Hun sa: Du er ung og smart. Hun sa: Gjør det. Og hun sa: Bestem deg bare for hva du vil først.

Mammaer er smarte. De skal vi høre på.

Så jeg utfordrer meg selv nå. Helt konkret, hva drømmer jeg om? Hvis jeg kunne gjøre hva som helst, hvor som helst, hva ville det være? Og hva vil være naturlige steg for å komme dit?

As is:
Det er sånn det er nå. Det må jeg vite og innse før jeg kan bestemme meg for hva og hvordan ting kan endres. Sånn er det i dag: Jeg bor i Bergen, og det er ok. Før var Bergen Det Beste Alternativet (DBA). Nå er det ok. Jeg flyttet tilbake til Bergen fordi kjæresten min bodde her, fordi han sa det var greit at jeg flyttet vekk, og fordi han sa at han savnet meg. Jeg savnet han så mye at jeg ble litt ødelagt inne i meg, og Bergen var byen jeg lengtet til. Det var før. Nå er han ikke her, han er ikke i Bergen fysisk, og han er ikke (skal ikke være) en del av hvordan jeg planlegger livet mitt videre. 100% av vennene mine i Bergen har ikke Bergen i planene sine fremover. Så: Det er ikke viktig for meg å være i Bergen (kanskje ikke DBA).

Jeg vil ikke si så mye om jobben min, men jeg kan konkludere med at den ikke ligner på det jeg ønsker å jobbe med (ikke DBA).

Kjærlighetsliv: Ikke-eksisterende.

To be:
Det er drømmen. Der jeg ønsker å være. De høye skuddene, som jeg ikke tør fortelle høyt om på fest en gang. De jobbene som ikke eksisterer, på de stedene som ikke finnes.

Jeg ønsker og ser for meg at jeg vil flytte tilbake til hjemstedet mitt. Jeg har et behov for å plassere røttene mine der igjen, og føle på at jeg hører hjemme. Jeg har lyst til å bo sentrumsnært, i et hus med hage, og ha en bil som jeg kan kjøre til fjellene med. Jeg har lyst til å være hun som blir sett med refleksvest langs veiene, med hodelykt på fjellet og i shortsen i runde etter runde rundt et vann med en fin sti å løpe på. Jeg vil bo sånn at jeg kan ta et fly til Oslo eller Barcelona for å løpe et løp uten å måtte avspasere fra jobb.

Jeg ønsker meg en jobb der kompetansen min kan være nyttig. Jeg drømmer om å kunne ha en variert jobb, der kontakt med mennesker og formidling er viktig. Jeg har lyst til å jobbe med fysikk (eller teknologi) og nyvinning og nytenking, og jeg har lyst til å jobbe med de sosiale sidene av faget. Jeg har lyst til å lære meg mer om design og layout og brukeropplevelser. Jeg har lyst til å gjøre det komplekse og vansklige forståelig, intuitivt og interessant. Jeg har lyst til å jobbe med mange mennesker, enten i en stor bedrift, eller bare på en måte der jeg treffer mange. Jeg ønsker å variere mellom å jobbe konsentrert på et kontor med trygge mennesker rundt meg, og å bli inspirert av nye impulser utenfor kontoret. Jeg har lyst til å jobbe i et internasjonalt miljø, i en rolle som er litt cross-over mellom flere avdelinger. Jeg ønsker å ta beslutninger. Jeg vil ikke være redd for å satse.

Kjærlighetsliv: Vil fortsatt ha med meg han som reiste, hvis ikke kan det være det samme. Evt hund?

2 kommentarer:

  1. Du skriver så godt. Jobben du ønsker deg høres skikkelig fin ut, og selv om jeg ikke kjenner deg, har jeg troa. Tror det kommer til å gå bra for deg. Både på jobb- og kjærlighetsfronten. Det fortjener du, vet jeg.

    SvarSlett
    Svar
    1. Vet du, jeg oppdaterte LinkedIn-profilen og Finn-CVen min i går etter at jeg skrev dette, fordi jeg følte jeg fikk litt bedre kontroll på tankene og drømmene og visjonene. Allerede i dag tikket det inn en e-post fra noen som søker sånne som meg. Sprøtt! Må skaffe meg tinder og tippe i Lotto også nå.

      Slett