tirsdag 22. mars 2016

Med minus på løpekontoen

Det er Siri som har æren av å innføre løpebanken i mitt tankesett. Kort fortalt handler det om å være smart og sette mer inn i løpebanken enn du tar ut. Det igjen betyr lur trening, som du kan ta ut med renter den dagen du trenger det.

Nå har ikke jeg full kontroll på hvordan alt i løpebanken fungerer, men jeg er ganske sikker på at det å trene knallhardt en dag du ikke bør trene knallhardt er som å ta opp kredittkortlån for å reise på ferie. Det er heldigvis ikke så ofte jeg trener knallhardt.

Det er fint å ha en løpebank når en hele tiden fyller kontoen. Det handler mye om kilometer i beina, men også om å la de få hvile slik at de tåler enda flere kilometer i morgen.

Det dumme med å ha en løpebank er at den på mystisk vis tømmer seg om en ikke fortsetter å fylle på. Og jeg nærmer meg minus.

Etterhvert har jeg blitt flink til å forstå og identifisere hva som skjer når jeg holder på å tømme kontoen. For meg er det nesten alltid at jeg bekymrer meg, nesten alltid noe konkret, og nesten alltid noe uoversiktlig. Jeg vet at det kommer til å ta litt tid før jeg kan slappe litt mer av i bekymringene mine, eller heise bekymringsflagget til topps - og begge deler er bedre for løpinga mi enn sånn det er nå.

Det som er bra med denne innsikten er at jeg vet at det løsner. Jeg vet det kan ta litt tid. Jeg vet at jeg ikke ønsker å gå i minus, og at jeg ikke ønsker å være med på løpe-luksusfellen. Og jeg vet at jeg om ikke altfor lenge får lønn igjen, og at det skal rett inn på konto.

4 kommentarer:

 1. Jeg oppretter konto i dag. Planer om å sette inn en god sum i påskeferien.

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, hurra!
   Husk at det ikke alltid er de store beløpene som gir de store summene, og det er lov å være litt rema 1000 og si at det er sluttsummen på kassalappen som betyr noe. Mange bekker små, osv.

   Slett
 2. Løpekonto! Så genialt, takk for tipset, det vil jeg også opprette!

  SvarSlett