fredag 11. mars 2016

Om å gå i andres sko

You can't walk a mile in someone elses shoes, but you can walk a mile in your own and be proud of it

Dette er viktig:
Ikke mål verdien din i hvem du ønsker å være. Det er veldig lett å glemme hvor bra en er når en alltid tenker på hvor bra en jobber for (eller drømmer om) å bli. Jeg kan bli skikkelig deppa av å ha løpt 4 km når jeg helst skulle løpt 7, og selv når jeg løpte over målstreken på mitt beste halvmaraton kjente jeg egentlig aller mest på skuffelse. For jeg ville jo helst være litt bedre. Mål verdien din i den du er, for du er allerede bedre. 

II
Vær stolt av det du har oppnådd. Benytt muligheten: skryt. Jeg har aldri blitt kjent med noen som ikke har hatt en eneste ting ved seg som imponerer meg. Noen har en sterk indre styrke, andre har reist til rare steder, noen bygger opp gode verdier i andre, og en har ofret alt for å satse på drømmen. Vær stolt. Selv med all hjelpen du har fått, så har du faktisk oppnådd noe.

III
Gi litt faen. Det jeg lærte av min korte Tinder-karriere var at alle har bilder av seg selv som er spennende. De fleste har besteget en topp med en spektakulær utsikt, dykket på Bali, vært på Coachella, fullført et triatlon, drukket øl på en seilbåt, hatt en jobb som krever nøkkelkort og noen har også tribal-tatovering. Det er helt greit for meg. Det er bare ikke så viktig liksom. Så gi litt faen, ikke legg verdien din i hvem du ønsker å være og det du ønsker å oppnå. Noen har allerede gjort det, skrytt av det og postet bilde på instagram. Fortsett å jobb for det, drøm om det, planlegg det, men ikke legg verdien din i det. Du er allerede bra nok, øv heller på å være glad nok.

4 kommentarer:

 1. Ja, ja, ja! Jobber hele tiden med å skille verdi og prestasjon, men det er jammen ikke lett alltid.

  SvarSlett
  Svar
  1. Ganske ofte helt umulig. Det betyr egentlig ekstra mye at du sier det, siden du er en person som (sånn jeg oppfatter det) presterer veldig bra på mange ulike områder. Det er jo lett å tenke at det gjelder spesielt "oss litt treige" som jo igjen bidrar til å bygge ned selvtilliten. Men så vet jeg jo samtidig at jeg sliter like mye med å skille det i områder der jeg faktisk presterer bra, så det skal visst ikke være lett!

   Slett
 2. Helt sant, viktige ting alle burde tenke litt mer på og ta mer til seg. Jeg har tenkt lenge på å skrive en liste (jeg har en greie for lister) jeg kan ta frem på dårlige dager, med alle de tingene jeg har oppnådd, er stolt over, er flink til, synes er bra med meg selv - rett og slett en ego-liste! Har ikke begynt på den enda, men den kommer. Kanskje er jeg tøff nok til å publisere den også en vakker dag...

  SvarSlett
  Svar
  1. Ego-liste høres ut som en kjempegod idé! Av og til er jeg stolt av å ganske enkelt ikke være den som lukter på bussen. Andre dager skal det veldig mye mer til.

   Slett