mandag 28. mars 2016

Påske

1. Jeg gråter i sofaen fordi han dukker opp i Bergen, og fordi jeg kommer på enda en gang at han ikke er en del av vi og at vi bare er meg nå.

2. Jeg vanner alle plantene før jeg låser døra og drar kofferten etter meg. Den er tung, og det skal vise seg at jeg ikke skal få bruk for halvparten av det som er oppi, og at den skal være enda tyngre på returen.

3. Kofferthjulene lager høy lyd mot asfalten og jeg skvetter når en narkoman mann kommer løpende forbi meg, og selv når jeg sitter ved vinduet i flybussen får jeg nesten lyst til å gråte.

4. Mamma henter meg på flyplassen, og hun kommenterer ikke at jeg er oversminka selv om jeg er det. Går uten sminke resten av påska.

5. Jeg går på ski, og selv om jeg er sur, så er jeg mindre sur enn jeg var i fjor, og jeg tar det som framgang. Jeg tenker på han i en oppoverbakke, og tenker at jeg skuffer bare meg selv nå, og det gjør egentlig alt mye enklere.

6. På afterski blir venninnene mine sittende med noen jeg ikke vet hvem er og som jeg ikke orker å forholde meg til, og som dagen etterpå blir beskrevet som noen som mangler sjarm og selvinnsikt. Jeg blir sittende ved de grove trebordene og snakke med storebroren til hun ene, han som var vikar for oss en gang på ungdomsskolen, og jeg tenker på alle de som forelsker seg i læreren sin, og at det kanskje ikke er så rart egentlig, men så tenker jeg ikke så veldig på det likevel.

7. Vi rekker ikke å møtes igjen før påska er over.

8. Bestemor snakker mens jeg heller kaffe, og bestefar spør bare om én ting og jeg er usikker på om han hørte svaret. Han lurte på hvordan skiføret var, og jeg vet at han bryr seg, for han gikk på de høyeste toppene lenge etter han bikket 80 og nå er han mye eldre og kommer seg så vidt til butikken i rullestolen sin.

9. Jeg våkner og ser rett ut vinduet på en blå himmel med en hvit sky. Det er fint, og jeg tenker på American Beauty, at denne scenen hadde passet inn der. Den ene hvite skyen, og den vonde følelsen i magen av å våkne og vite at dette er den siste dagen her.

10. På flyet hjem hører jeg på den spillelista ingen vet om, og selv om jeg egentlig ikke følger med så gjør jeg det plutselig likevel når jeg hører disse ordene:

så lyssna upp alla förvirrade resenärer som är med på denhär resan
som inte vet vart dom ska men dom ska komma dit
som tycker att förvirrad är ett negativt ord
man behöver inte veta vart man ska
man behöver bara veta att man ska komma dit
Tack...


Og når jeg kommer hjem er halvparten av plantene døde.

2 kommentarer:

  1. Jeg har også grått i påska. Har ikke gått på ski, men har grilla i fjæra og kasta flint. Det var nærmere norsk film fra nittitallet enn American Beauty.

    SvarSlett
    Svar
    1. Grilling i fjæra og kaste flint høres ut som en topp påske, og egentlig mye nærmere mine påsketradisjoner enn skiturer på høyfjellet.

      Slett