fredag 1. april 2016

Om mars

Mars, måneden for krigere. Jeg har logget 40 km løping. Til gjengjeld har jeg enda en gang gått mye, og jeg har sneket inn en tur på ski. Kort oppsummert så er jeg egentlig ganske fornøyd. Det er 30 dager til jeg skal løpe 2 km stafett, og det tror jeg egentlig jeg er helt i rute til å kunne fullføre komfortabelt. Det er så mye bedre enn der jeg var for ett år siden, og ikke minst to, da foten min røk i nettopp mars. 

4.
Denne var så bra at jeg blogget om den. Min egen oppsummering var kort og godt: Årets beste joggetur. Det var en fredag og den snudde hele den kjipe uka til noe positivt. Det var en av de turene jeg lever på. 

5. 
Fra min egen logg står det at det var lørdag. At det var vår. At jeg løp rundt store lungegårdsvann. God stemning, skriver jeg, lavt tempo. Jeg kan ikke helt huske denne joggeturen før jeg kommer til "møtte løpegruppe", og da husker jeg det plutselig. Hvordan jeg jogga sirumpet (du vet, når alt bare henger, skuldrene og rumpa og beina også nesten), i treigt tempo. Og så kommer hele den løpegruppa som løper intervaller, kanskje 1200 metere, kanskje noe helt annet. De løper lynkjapt forbi. Du ser de på nesten andre siden av vannet, og du ser de snu, og de kommer lynkjapt tilbake, og når du møter det igjen så føles det som du bare har beveget deg femti meter. Noen dager er det det verste i verden, men denne dagen var det fint. Vi er så forskjellige, tenkte jeg, vi har så ulike mål. Jeg trives av og til som den treige, den som løper litt på tross av, og litt på grunn av. 

6.
1,4 km på en søndag. En sånn dag da jeg hadde tatt på meg ulltrøya og tenkte jeg kunne jogge hjem fra søndagskaffen, men blir gående rundt med en venninne på brosteinen og snakke om livet. Når jeg sier jeg skal løpe hjem så jogger jeg bare til busstoppet og tar bussen hjem. 

7.
Har en veldig fin intervall-graf fra denne økta. Kommentaren er "Vondt i beina, greit i kroppen og viljen. 3 min arbeid, 3 min pause. Begynte på 10 km/t og la på 0,1/min første tre minuttene, de siste tre minuttene begynte jeg på 10 km/t og la på 0,5/min." (Og i mellom der var det en runde med +0,2, 0,3 og 0,4). Husket dette som en gøy økt. Husker også at beina var kjipe, og når jeg ser det nå, så synes jeg ikke det er så veldig rart. 

10.
Ny mølleøkt. Ikke så fine intervaller. Egentlig en typisk mislykket økt. Jeg var gåen i beina og klarte aldri å komme helt i gang, og stoppet mange ganger bare for å gå. Det ble 5,2 km, men jeg tror minst halvparten var i veldig lavt tempo.

11.
Utrolig nok, med tanke på økten dagen før, så logger jeg nå en joggetur med stort smilefjes. Det var fredag igjen, og jeg tror ikke den joggeturen egentlig fristet så mye. Jeg bestemte meg for å løpe ute, og løpe en kjent runde "feil vei" for å lure hodet litt. I tillegg satt jeg på podkast på ørene, for å sikre at tempoet ble holdt nede. Det innebar mange lange, og noen korte og bratte, motbakker. Det var skikkelig glatt og jeg klatret opp en bratt sti der jeg er sikker på jeg nådde maxpuls selv om jeg gikk.

13.
Nye intervaller på mølle. Jeg husker egentlig ikke denne, men jeg skriver at dørstokkmila var lang, at det var søndag, at jeg gikk en del, men at jeg fullførte de siste 2 km med stil (og som vi alle vet, det er de 2 km det handler om for meg i denne omgang).

15.
Jeg bestemmer meg for å øve på etappen min igjen. De to forrige gangene har det haglet og vært surt og glatt. Denne dagen er kanskje den første dagen da solen virkelig varmer litt i Bergen. Jeg har bestemt meg for å mestre bakken min, at jeg skal løpe den igjen og igjen og igjen til jeg har den i beina. De som bor i det hvite trehuset ved siden av bakken har bestemt seg for å invitere venner og sitte på trappen og drikke øl. Jeg løper forbi. Jeg løper forbi. Jeg løper forbi. Beyoncé synger I walk like this cause I can back it up. Og jeg løper forbi. Forbi, forbi, forbi. Og så løper jeg videre, fullfører. Er den beste løperen i Bergen den dagen.

22.
Det er rart med det. At jeg løp ofte de første to ukene av mars, så nesten ingenting. Og så er det ikke så rart likevel. Det er mye som ikke vises, at jeg begynte å tenke igjen, for mye. Det kom inn en for heftig intervalløkt som psyket meg litt ut. Jeg glemmer så lett at det ikke er det det handler om. At litt er bedre enn ingenting. Denne dagen husket jeg det likevel. Jeg blogget om løpebanken, om at det gikk litt trått, at det var litt for mye annet. Og så gikk jeg ut og løp. Jeg hadde ikke tenkt til det, egentlig. Jeg bare skjerpet meg. Jeg løp ikke så veldig langt. Og jeg løp i feil retning. Jeg løp bort fra alt som er fint, og gjennom industriområder og forbi triste boligblokker. Jeg holdt tilbake i tilfelle jeg møtte noen jeg måtte løpe fra. Møtte bare en som løp intervaller i en ganske heftig motbakke. Prøvde å løpe fra han, og det gikk i grunn, siden han var på vei i andre retningen. 

Totalt mars 2016: 39,7 km 7'06''/km (som kan tas med en klype salt)
Mars 2015: 11,9 km (8'02'')
Mars 2014: 38,1 km (6'37'') 
Mars 2013: 33,4 km (6'38'') (Fordelt på bare 4 løpeturer)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar