torsdag 26. mai 2016

26.05.16

Tar ikke av meg shortsen før jeg må legge meg. Har fått gnagsår mellom lårene fordi de gnisser sånn mot hverandre. Det er det som er sommerkroppen for meg, på ekte. Tenk, lårene får lov å gnisse sammen fordi shortsen er kort og fordi jeg kan ha den på hele døgnet. Det er skikkelig fint, egentlig.

Så fint har jeg det, når sola skinner. At gnagsårene blir små gleder og jeg føler meg finere for hver eneste fregne jeg får. Jeg sprekker snart.

Jeg har funnet ut at jeg liker å sykle. Ikke i triatlondrakta, med raske briller og tynne dekk, men med de fine bysyklene Bergen har fått lånt fra Oslo nå når det er Festspillene, og så får vi som bor her låne de helt gratis.

Jeg er hun nerden. Hun som sitter på jobb og oppdaterer om syklene i nærheten av der jeg bor er tilgjengelige eller om alle er ute på tur. Går bort etter middag og sjekker, sånn i tilfelle der er en ledig likevel. Henger ved sykkelstativet og vurderer å ta bybanen til byen for å sjekke om det er flere ledige sykler der, selv om appen sier nei. Og så kommer der en, og jeg kan snappe sykkelen før appen har rukket å oppdatere at den finnes. 

Og så sykler jeg. Jeg sykler over hele byen. Bruker sykkelfeltene på veien, sidegatene, de med minst bakker. Jeg trør, men føler at jeg bare flyter av gårde. Sykler gjennom sykkel-tunnelen i Sandviken og det er det skumleste jeg har gjort i mitt liv. Det lukter piss og er kaldt og jeg vil ut. Ute er det steikende varmt og jeg svetter, men jeg har vind i kroppen og jeg flyter av sted. 

Sykler runder rundt Store Lungegårdsvann, mot Nordnes og Laksevåg. Det er så lenge siden sist jeg syklet, men det gjør ingenting for jeg husker hvordan jeg gjør det. 

Det er ikke så dumt, det, å av og til hoppe ut av skallet sitt og bare ha det fint.

4 kommentarer:

 1. Nerding er kult og sykling er kult. Den tunnelen i Sandviken syns jeg også er fæl. Holder alltid pusten gjennom der. Holdt pusten. Det er lenge siden sist.

  God helg!

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg syntes det var gøy å oppleve den, siden den tross alt skal gjennomkjøres av sykkel og kun sykkel. Men den luktet piss, var kald og over gjennomsnittlig skummel. Tror jeg satte fartsrekord gjennom den siden jeg ble litt småskremt.

   Hvor lenge er det siden sist, og når planlegger du å komme tilbake (på besøk)?

   Slett
  2. Får jeg komme på besøk? Jeg mener, vil du ta en kaffe i Bergen? Jeg skulle gjerne gjort det veldig snart, for jeg savner byen nå som jeg skippet den årlige turen til 7-Fjellsturen.

   Slett