lørdag 21. mai 2016

Han er ute og røyker igjen

Jeg sitter på sofaen med pcen på fanget og jeg ser over veien til naboblokka, og halvparten av gangene jeg sitter sånn og løfter blikket så står han der og røyker. Det er ca så ofte jeg tenker "hva er det jeg gjør med livet mitt?"

Jeg røyker i hvert fall ikke.

I dag har jeg faktisk gått på treningsenteret for å sykle litt og trene styrke. Der var det halleluja-stemning, for det var lørdag klokka sju og vi var bare tre tapere der. Jeg jublet inne i meg. Klarte ikke å bestemme meg for om det var best å sitte eller best å stå på spinningsykkelen, men det betydde egentlig ingenting.

Det som var viktigere var at jeg benyttet muligheten til å prøve smithmaskinen for første gang. Den har alltid sett så skremmende ut, synes jeg. Den viste seg å være riktig så hyggelig, og jeg kan skjønne hvorfor den er så populær. Treningssenteret mitt har visst fjernet den hyggelige stake-maskinen siden sist jeg var der, så da fant jeg en bosu-ball og prøvde noen nye øvelser på den. Den ene hadde jeg funnet når jeg googlet "strength training for runners" og gikk ut på å lene seg over ballen, med beina og armene i gulvet og rumpa opp i været over ballen, og så løfte armene og overkroppen. For å si det sånn: Det gikk ikke. Jeg lå oppå ballen i flere minutter og prøvde å overtale meg selv til å slippe bakken med hendene, men da er jeg sikker på at jeg hadde trillet av ballen eller veltet eller et eller annet skremmende. Så jeg lå henslengt over denne altfor svære ballen som jeg egentlig ikke skjønner at godt voksne mennesker kan ligge slengt over i dødsens alvor for å få bedre kropper. Så jeg lo. Først inne i meg, og så veldig fnisete på utsiden. Før jeg bestemte meg for å gjøre noen litt enklere bosu-ball øvelser for å vise at jeg kanskje visste litt om hva jeg holdt på med, før jeg pakket sammen og gikk hjem.

Det er ikke så rart at jeg ikke får helt taket på styrketreningen.

4 kommentarer:

 1. Tre tapere der, du liksom. ;)

  Flink som trener styrke! Men kan du ikke få veiledning på senteret ditt? Hva ble til av bosuøvelser? Hyggelig at smith-maskinen var så hyggelig.

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg har fått litt hver gang jeg har byttet senter, men det er ikke alltid det et så mye jeg får ut av det. Smithmaskin har jeg for eksempel aldri prøvd før, selv om de har det overalt. Det handler mye om at den alltid er opptatt og jeg er ganske utålmodig på styrketreningen (fortsatt ikke bitt av basillen).

   Jeg tror ikke jeg klarer å beskrive noen av ball-øvelsene, men jeg kjenner det i magen.

   Har du noen litt snåle favoritt-øvelser?

   Slett
  2. Ha ha. Den svingstangen jeg nevnte må være den snåleste. Landmines altså - har du prøvd? Skal du trene i helgen, eller skjer det noe annet spennende?

   Klem på deg.

   Slett
  3. Siden jeg svarer etter klokken tre kan vi vel si at det har skjedd noe annet spennende. Hvis det føles greit tenkte jeg å trene litt lørdagskveld-styrke igjen i morgen. Nå venter jeg på at kjolen med alle rødvinsflekkene skal bli ferdig i vaskemaskinen sånn at jeg kan legge meg.

   Slett