torsdag 7. juli 2016

Bare gjør det! (men tenk deg litt om først)

I år ferierer jeg i Norge. Det gjør at jeg er litt dratt mellom to impulser: jogge så mye som jeg vil (/tror er nødvendig) og å gå i alle de fine fjellene vi har. Ispising har jeg alltid tid til, og blir alltid prioritert aller øverst. No worries.

I dag slo jeg til med begge deler (eller alle tre, da). Først en fjelltur som tok halve dagen, så en is og så en joggetur. Det anbefaler jeg ingen å gjøre, det er nesten sånn at jeg vil fraråde det. Restitusjon er tross alt viktig. Men så er det jo litt sånn at jeg ikke alltid får gjort så mye som jeg vil, så jeg kjører på med "Har du lyst, har du lov" som motto. Det fungerer ikke like bra i alle livets situasjoner. I dag virket det, på den måten at jeg plutselig hadde byttet ut fjellskoene med joggeskoene og stod på grusveien og tenkte "Å, herregud". For beina var faktisk akkurat så tunge at jeg faktisk tvilte litt på om jeg kom til å klare å fullføre den bittelille runda jeg hadde sett for meg - og det selv om jeg lovte meg selv at det var lov å gå når pulsen ble høy. 

Det gikk a) overraskende lett og b) overraskende tungt, på en og samme tid. Det fikk meg til å kjenne veldig på følelsen av 17 km i et halvmaraton, og den rare mentale prosessen som skjer akkurat da. Den store vekslingen mellom "Jeg er best i verden" og "kan jeg legge meg ned i grøfta nå?" som surret rundt i hodet. 

Begge tankene overvunnet av et "Det her er det kuleste jeg har gjort i år som bare jeg bryr meg om" når jeg hadde rundet løypa. Ca 3 km grus og sti og asfalt.

5 kommentarer:

 1. Så glad jeg fant deg igjen, fulgte "vann i termosen før" (men så forsvant den.. :) Hilsen C - også ikke typisk løper (?), men like fullt en som løper <3

  SvarSlett
  Svar
  1. Så fint! Jeg forsvant jo noen år før jeg kom på at det kanskje var på tide å komme tilbake.
   Har du en favorittløype eller favorittløpeaktivitet?

   Slett
  2. Løping er favorittaktiviteten, i allefall nå som jeg kan si at jeg mestrer løping ("jeg er en løper"). Løype? Hm.. varierer veldig her i hjembyen på Vestlandet. Men er i Oslo med jobb innimellom og da har jeg alltid med joggesko slik at jeg kan løpe gjennom byen, en runde i Frognerparken, Lindern, St.hanshaugen og Bislett og tilbake til hotellet i sentrum.. Oslolove med andre ord:)

   Slett
  3. Sprekt å ta med joggeskoene på jobbtur! Har prøvd å gjøre det selv, og når jeg får til å jogge litt blir jeg SÅ fornøyd. Er enig i at det er gøyest å variere løypene.

   Slett
 2. Det er kult å bo i Norge, hvis du liker etter et rolig liv, tror jeg,
  Litt kjedelig altså

  SvarSlett