søndag 31. juli 2016

Om juli

Juli var måneden jeg tok ferie fra jobb, men ikke fra løpingen. Jeg har løpt mer enn på veldig lenge, og det har gjort at jeg har følt meg skikkelig bra, men jeg har også kjent på den plutselig dårlige samvittigheten hvis jeg ikke har løpt en dag. Det tror ikke jeg er særlig sunt, så jeg har balansert det med andre ting jeg ikke tror er særlig sunt, som å drikke milkshake, eller gå ut og spise burger på en onsdag. Da blir det i hvert fall litt balanse, kanskje.

1.
Jeg begynte juli oppe i nord med en joggetur med en venninne og i ukjent terreng. Hun bestemte fart og lengde, Værgudene bestemte intense regnbyger vekslende med sol. Veien var gruslagt og kupert, med utsikt mot havet. Rett og slett en skikkelig fin start på juli, med ca 4 km på en halvtime og en venninne som sa: "så lett du løper", som har vært mantraet gjennom resten av måneden.

2.
Fjelltur på litt over 2 timer,

5.
Tilbake i barndomshjemmet og ferieparadiset fant jeg frem den klassiske løperunda midt i skogen, i gjørme, fra stein til stein, over røtter og glatte berg. Selve runda er bare rundt 2 km, så det går an å løpe flere. Selv synes jeg det er så slitsomt at det stort sett holder med to. Det er likevel veldig gøy å hele tiden måtte holde konsentrasjonen oppe og løpe et sted der tiden uansett aldri blir så bra som i lettere terreng. 4,5 km denne gangen. Før jeg løp blogget jeg om selvransakelse.

7.
Den andre klassiske løypa i nærheten av barndomshjemmet er min absolutte favorittløype. Den er nøyaktig 3 km rundt et vann, men likevel med skiftende omgivelser og landskap rundt hele. Akkurat passe kupert, akkurat passe mengde andre mennesker, og alltid verdt det. Det eneste stedet jeg har løpt 5 ganger rundt og rundt uten å bli skikkelig lei. (Eneste stedet jeg har prøvd å løpe så mange runder også). Jeg løp om ettermiddagen etter en lengre fjelltur, det blogget jeg om her. Brukte 3 og en halv time på fjellturen ca 900 høydemeter.

9.
Samme runden i skogen som 5., igjen to runder. Så fornøyd at jeg blogget om fremgang. Denne kom også etter en fjelltur, denne på ca 2 timer og 500 høydemeter.

10.
Den tredje "go to"-runda når jeg ferierer hjemme, og den jeg kanskje liker minst, selv om det sikkert er helt irrasjonelt, for det er en ganske fin runde det også. Det er bare det at det ene stykket er så kjedeliiig. Denne dagen pøsregnet det. Noe helt vanvittig. 3 km var mer enn nok.

12.
Tilbake i skogen og klar for nye prestasjoner, fremgang og en runde jeg liker. Men så bare kom jeg aldri inn i flyten. Det var rett og slett ganske tungt, og når jeg møtte på noen blåbærplukkere så var det bare en ting å gjøre: Legge inn regelmessige blåbærspisepauser til jeg kom hjem. Det er uansett det ferieløpingen handler om. Men det ble to runder igjen.

13.
I Bergen var det mølla som lokket, og jeg løp en relativt kort intervalløkt.

15.
En skikkelig treig 7 km, som ble enda treigere av at jeg ved et uhell satte på en episode av Lørdagsrådet som jeg etterhvert fant ut at jeg hadde hørt før. Snork. Via Haukeland til Fjellveien.

17.
Optimisten i meg la ut på langtur på mølle, siden juliværet i Bergen har vært rekorddårlig. 15 km på mølle gjør at jeg er ganske sikker på at jeg kan få til hva som helst.

18.
Fra hjemme til hjemme, via Haukeland og Wergeland. Avsluttet med å kjøpe med meg en is og spise den mens jeg spilte pokemon go den siste km hjem.

19.
Juli har vært måneden for langturer på mølle. 11 km.

20.
En kortere tur i Løvstien, med en sløyfe innom "Jesus Lever"-steinen mot Løvstakken.

23.
Ambisjoner om å løpe over vidden ble til en fin og slitsom nok gåtur. Over 4 timer og 18 km.

25.
Nope.

31.
Den forrige løpeturen gjorde at jeg rett og slett var litt "nope" resten av uka. Det skjedde jo så mye annet plutselig, ikke sant? I dag tok jeg igjen med en altfor lang mølletur på 15,5 km. Nå er juli over.

Løping: ca 88 km.
2015: 42,5 km.
2014: 2,3 km.
2013: 45,3 km.
2012: 80 km.
2011: 13,5 km.

Jeg hadde egentlig et mål om å komme opp i halvmaratondistanse i løpet av juli, om jeg skal løpe i begynnelsen av september. Det klarte jeg ikke, men jeg har hatt flere langturer. De fleste av disse har vært på mølle, og jeg kjenner at jeg har behov for å øve på distansen utendørs. Det er bare synd at været ikke har vært bedre - samtidig som det på mange måter har vært perfekt til å kjøre på med litt hverdag og løping etter jobb. Det har tross alt ikke føltes særlig som juli de siste ukene.

2 kommentarer:

 1. For en løpejuli! Bra jobba, ass. Blir veldig gøy med halvmaraton. Fy søren, som det hjelper med miljøskifte iblant?

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja! Jeg er helt avhengig av å kunne bytte litt på hvor jeg løper, men jeg liker godt å ha noen faste runder å variere mellom.

   Litt rart, for siden den siste uka ble såpass slapp, så har jeg på en måte glemt resten av måneden. Ser ut som det blir halvmaraton nå, men den kommer altfor brått på!

   Slett