tirsdag 5. juli 2016

Selvransakelse

2015 var året da jeg gjemte meg inne i meg selv og ventet på at tiden skulle gå. Jeg levde etter mottoet "Enten så går det bra, eller så går det over", og så gikk det over, og så begynte jeg å leve etter mottoet "Tiden leger alle sår". 2015 var ikke et spesielt bra år for meg.

2016 har hittil vært året der ting har falt litt mer på plass, men fortsatt ikke føles helt bra. Egentlig føles alt litt malplassert og jeg liker ikke helt følelsen av å være der jeg er. Derfor har 2016 også vært året for selvransakelse. Jeg har brukt mye tid og enda mer energi på å 1) finne ut hva jeg egentlig vil i livet og 2) finne ut hvorfor jeg ikke gjør akkurat det.

Det er av og til veldig vanskelig å være ærlig med seg selv. Nei, vet du hva, det er nesten alltid å være ærlig med seg selv, spesielt når det gjelder å ha selvinnsikt på det en selv ser på som sine aller dårligste sider.

Det er latterlig hvor mye fornektelse som bor inne i meg, og hvor mye energi det tar å dra de dårlige sidene ut av meg, se på de og begynne så vidt og tenke på hvorfor jeg har dem og hvordan jeg skal ta tak i dem. Det blir noen tårer av slikt.

Forhåpentligvis kommer det noe godt ut av det. Jeg håper å finne ut hva som er dårlige vaner, hva som er resultatet av den kjipe kjærlighetssorgen, hva som sitter dypt og hva som er lett å fjerne. Mest av alt håper jeg at selvinnsikten skal hjelpe meg med å en dag være der jeg ønsker å være.

5 kommentarer:

 1. Det merkes godt på bliggen at du har det bedre nå, enn i fjor. Håper du finner ut av ting, og at det fortsetter å gå riktig vei.

  Et lite tips: Tenk på hvordan du ønsker å leve, og ikke så mye på hvordan du skal være. Det er lettere å endre det man gjør, enn det man er. Og gi deg selv lov til å være som du er. Og ikke hør på tips fra andre ;-)

  SvarSlett
  Svar
  1. *bloggen
   Herregud, gav egentlig noe av det jeg skrev mening? Uansett, jeg synes du er flink, jeg!

   Slett
  2. La ikke merke til skrivefeilen før du rettet den, jeg, så hele kommentaren ga veldig mye mening for meg :)

   Takk! Det aller viktigste er jo å ha det bra, og der er jeg jo på veldig god vei egentlig. (Og det fikk jeg en liten påminnelse på av kommentaren din).

   Takk for tips også, høres ut som et bra råd!

   Slett
  3. Så bra :)

   Jeg har fått det veldig mye bedre av å gi meg selv litt slækk, og å akseptere at man bare må jobbe med de egenskapene man har, i steden for å stritte imot, ihvertfall.

   Slett
  4. Det er dit jeg vil. Virker som et fint sted å være.

   Slett