onsdag 31. august 2016

Om august

Jeg kjenner litt på panikken i magen når jeg skal fortelle om august, for ... august skjedde bare ikke. Hodet hoppet over august og landet i oktober. Med alle nedbørsrekordene som kommer så beveger hodet mitt seg sakte mot jul, og i dag når jeg gikk fra jobb hadde allerede gatelysene slått seg på. Jeg derimot, har slått meg av. I likhet med alle andre så har jeg pådratt meg en liten forkjølelse. Den er så liten at jeg vanligvis ikke ville tenkt på den, men nå når jeg tenker på løp igjen, så skulle jeg gjerne hatt litt astmamedisin. Neida.

Sånn har i hvert fall august vært:

3.
En tur rundt Store Lungegårdsvann der jeg bare presset fart, og løp så raskt jeg klarte før jeg gikk litt for å hente meg inn. Intervaller, men ikke på den der kontrollerte måten. Jeg hadde bare behov for å kjenne litt etter.

5.
Sushiløping. Altså en liten løpetur for å hente sushi 2 km hjemmefra.

7.
Enda en kort løpetur, sånn fordi. Jeg tror den fordi-en kom av en dårlig samvittighet over at jeg ikke helt fikk til å legge inn de der langturene jeg følte jeg burde.

10.
Tredje på rad under 3 km.

15.
Bam, over 15 km i halvmaratonløypa til Bergen City Marathon. Fikk knekken opp fjellveien, og ble ganske kald også, fordi den sola som i utgangspunktet var der bestemte seg for å gå ned.

17.
3 timer rolig fjelltur som gjorde godt for sjela.

18.
Én time fjelltur jeg ble mye mer sliten av. Rakk såvidt quizen.

20.
2 timer rolig jogg rundt Store Lungegårdsvann. Rundt og rundt og rundt. Veldig zen, veldig fint for hodet, og tiden gikk mye raskere enn jeg hadde forestilt meg. Kjente 2-timersknekken på den siste runda, akkurat som forventet. Fikk litt troen denne dagen.

22.
6 km ute i den løypa som går litt overalt forbi der folk jeg kjenner en gang bodde. Litt som livet ellers, nesten.

27.
Eneste mølleøkta i august. En helt ok intervalløkt og en følelse av at møller er kjedelige.

(Det er mulig jeg finner mølla igjen i kveld, men jeg er litt usikker på hva som er best av litt rolig jogging og helt rolig avslapning for å bli kvitt den innbilte forkjølelsen.)

Totalt: 53 km løping
2015: 62 km
2014: 10 km
2013: 142 km
2012: 88 km
2011: 5 km

Store variasjoner i augustene mine, med andre ord.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar