torsdag 8. desember 2016

24

Desember er den måneden da alle teller til 24. Jeg gir meg selv såpass med slækk at jeg ikke har tenkt tanken på julekalenderblogg en gang, men jeg vil gjerne telle til 24 jeg også. Her er 24 subjektive grunner for å løpe.

1.
Å løpe øker sjansene for å oppleve et "romantisk komedie"-øyeblikk, der du snubler i båndet til hunden til din fremtidige store kjærlighet. Eller kanskje du kommer til å kræsje rett inn i han når du runder et hjørne i kjempefart.

2.
Å løpe gjør meg sliten i beina i stedet for i hodet.

3.
Å løpe kan være sosialt om du tar med deg noen som løper like fort som deg og som kan prate om feminisme og julegaveshopping samtidig. (Samtidig som de løper, altså. Men kanskje også feminisme og julegaveshopping samtidig?)

4.
Å løpe er en unnskyldning for å ikke støvsuge gulvet i dag.

5.
Å løpe er en bra måte for å forbedre kondisjonen.

6.
Å løpe gir deg en god mulighet til å oppdage nye steder i området der du bor - eller i områder der du ikke bor.

7.
Når jeg løper føler jeg meg sporty, selv om jeg jo faktisk er sporty når jeg løper. Jeg føler meg også superfresh/intelligent/oppegående/lynkjapp og ganske mange flere ting når jeg løper, men det er ikke sikkert jeg er alt likevel. Det er digg å føle det likevel.

8.
Å løpe er noe som kan gjøres helt alene, i dårlig humør og/eller midt på natten. Det gjør ikke noe om du nettopp har spist eller joggeskoene er to år gamle, eller fortsatt litt våte fra forrige joggetur heller. Å løpe er noe som skjer. Det trenger ikke alltid være ideelt.

9.
Å løpe er en kanongod måte å konkurrere mot seg selv. Og da vinner du alltid. (Hehe, nei.)

10.
Å løpe er noe du kan gjøre uten å ha en skjerm foran deg.

11.
Å løpe er noe du kan gjøre samtidig som du har en skjerm foran deg. 90% av alle episodene av Americas Funniest Home Videos jeg har sett har jeg sett fra en tredemølle.

12.
Å løpe er noe som gjør at du kan bevege deg gjennom en hel by på relativt kort tid, samtidig som at du får med deg ekstremt mye av det som skjer rundt deg. Kanskje litt som en segway, bare helt annerledes?

13.
Å løpe i motbakker gir en helt annen følelse enn å løpe runder rundt et vann som gir en helt annen følelse enn å løpe intervaller på en mølle. Prøv.

14.
Å løpe korte intervaller føles helt annerledes enn å løpe lange. Prøv.

15.
Å løpe gir etterhvert en følelse av mestring, fordi alle som prøver mer enn fire ganger kjenner fremgang. #factnotfact.

16.
Å løpe gir en unnskyldning til å slippe å se alt på tv på julaften.

17.
Å løpe kan kombineres med julegaveshopping.

18.
Å løpe raskt og langt og effektivt er ikke like viktig som å løpe gøy og stolt.

19.
Å løpe løser kanskje ikke verdensproblemer, men det løser ilandsproblemer og interne hjerne- og hjerteproblemer og er minst like bra som å sove på det.

20.
Å løpe er noe du kan gi bort i julegave. Klippekort på joggeturer eller deltagelser i løp eller en skikkelig rebusløype av en joggetur i skogen sammen med noen du er glad i.

21.
Å løpe er veldig lite ensformig til å være et ensformig konsept. Er det sånn de føler det om sjakk?

22.
Å løpe er en perfekt ting å svare når han kjekke på byen spør deg om du har noen hobbyer.

23.
På lillejuleaften når alle poster bilder av Grevinnen og Hovemesteren kan du poste bilde av deg selv med hodelykt i skogen med joggesko fylt med snø. #Åløpe.

24.
Å løpe er ofte slitsomt, og jeg hører ofte pusten min og jeg blir ofte svett over hele t-skjorten og jeg får gnagsår på tærne. Det er ingen hemmelighet. Bare fortsett likevel. Du kommer til å skjønne det. Den der greia som gjør at vi fortsetter.

4 kommentarer: