onsdag 7. desember 2016

Trivselstempo

På lørdag tok jeg på meg joggeskoene og ulltrøya og hanskene og gikk trappene ned i resepsjonen og ut i en gate jeg aldri har jogget i før. Jeg har vært på reise, og i kofferten hadde jeg med løpeklær jeg ikke var helt sikker på om jeg fikk bruk for.

Egentlig var jeg gørrsliten i beina etter å ha danset hele fredagskvelden og vært på julegavejakt i butikker jeg ikke kjente hele lørdags formiddagen. Dessuten hadde jeg spist en litt for stor lunsj, ikke sant? Og hvor skulle jeg løpe, det var jo så mange folk overalt?

Men løpejakka lå så fint sammenbrettet i kofferten at det så feil ut. Og så hadde jo noen av disse kollegaene mine spurt om jeg ville bli med på ølsmaking og jeg hadde sagt "kanskje" på en veldig lite overbevisende måte. Så da stod jeg der da, mer eller mindre plutselig, med pulsklokka godt synlig på armen og joggesko som var knyttet akkurat passe stramt.

Jeg hadde tatt et kjapt google-søk og funnet ut at det var en fin park å løpe i ikke altfor langt fra hotellet. Med lave skuldre gikk jeg ut av de mest overfylte gatene og startet pulsklokka i det det ble min tur å få grønt i lyskrysset.

Nå står det igjen som noe av det fineste på hele turen. Jeg og joggeskoene mine og den litt overraskende stigningen og pulsen som ble akkurat så høy at jeg nok ikke hadde klart å løpe fra en skummel mann. Det viste seg å ikke være en sånn type park med skumle menn, men heller en park med super utsikt over byen og barn som lekte på lekeapparat og menn som trillet barnevogn.

Jeg stoppet ganske mange ganger for å ta bilder med telefonen min. Men så var det liksom ikke det det handlet om heller. Jeg vet ikke helt hva det egentlig handlet om. Kanskje at løping har blitt en del av det jeg gjør for å koble av. Eller at det får meg til å ta noen steg utenfor komfortsonen. At jeg blir gladere av å bevege meg enn å spise treretters middag med vinpakke.

At det av og til er deilig å bli tatt ut av scenen sin og bli satt inn i noen andres. Og at trivselstempo stort sett forblir det samme.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar